Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Infrarood

Wat is infrarood verwarming

In plaats van eerst de lucht verwarmen, zoals bij normale cv verwarming, werkt infrarood net wat anders. Infrarood warmt de vaste objecten in de ruimte op. De objecten slaan deze warmte op en geven dit op hun beurt weer af aan de ruimte als secundaire straling. Deze manier van verwarmen zorgt er ook voor dat er een zogenaamde warmteschil ontstaat in de ruimte.

De directe straling van het paneel gecombineerd met deze warmteschil zorgt ervoor dat het gevoelstemperatuur 2 tot 3 graden hoger is dan de werkelijke temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de thermostaat op een lager stand gezet kan worden dan gewend.

Infrarood verwarming brengt een behaaglijke natuurlijke warmtebeleving die vergelijkbaar is met zonnewarmte op een frisse dag. Omdat de toepassing anders doorwerkt dan conventionele verwarming vergt dit een aparte berekening waarbij verder ook het effect van de plaatsing extra belangrijk is.

Infrarood warmte kan heel gericht geplaatst worden op comfortzones. Dit maakt efficiënt gebruik van warmte goed realiseerbaar van waar dit nodig of gewenst is. Infrarood is “langzaam” werkende manier van verwarmen. De warmte absorptie is primair bestemd op omringende objecten waardoor in een ruimte vervolgens de gewenste warmteschil ontstaat. Zodra deze warmteschil is bereikt dan werkt een infrarood paneel extra energiezuinig; het kost dan minder vermogen om de ruimte op temperatuur te behouden want dit doet de ruimte zelf grotendeels al.

Een bijkomend voordeel is dat dit ook goed doorwerkt in ruimtes die niet geheel tochtvrij (kunnen) zijn.

Voordelen van infrarood

Geen onderhoudskosten, efficiënt in gebruik, geen luchtcirculatie en dus geen stof dat rond zweeft, comfort bij een lage lucht temperatuur, gemakkelijk te combineren met bestaande verwarmingssystemen, extra lage kosten met samenwerking van zonnepanelen.

Design

De producten in ons assortiment hebben allemaal gemeen dat het design modern en tijdloos is. Vaak is nog dat wanneer men aan radiatoren denkt, een ouderwetse cv-radiator voor zich zien.
Met de elektrische radiatoren van Profort zal dit niet meer zo zijn. De elektrische radiatoren maken juist uw ruimte prachtig af met een tijdloos uiterlijk wat in elk woning en kantoor past.

Service

Profort vindt klanttevredenheid erg belangrijk, hoe meer betrokken wij zijn bij uw projecten, hoe gerichter wij kunnen werken aan de warmtevraag. Door een persoonlijk adviesgesprek en berekeningen kunnen wij uw utiliteitsgebouw, woningbouwprojecten of renovatieprojecten voorzien van ons ALL-Electric concept. Doordat wij een eigen technische dienst hebben kunnen wij heel gericht inzetten op technische, specifieke wensen van onze klanten. Elektrisch verwarmen doet u samen met Profort.

Advies op Maat

Twijfelt u over de haalbaarheid of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Profort heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van elektrisch verwarmen, onze medewerkers zijn als specialisten opgeleid in verwarming en elektro en kunnen u advies op maat geven. Profort streeft ernaar op een duurzame manier uw woning, chalet of utiliteitsgebouw te verwarmen. Flexibiliteit & Deskundigheid, elektrisch verwarmen doet u samen met Profort.

Neem contact op